Brage Gille

Våra kursledare

Ami Dregelid

 

Ami Dregelid är dansare och pedagog med stor lust att möta folk som vill lära sig att dansa eller utveckla sitt dansande. För Ami är samspelet med musiken och danspartnern centralt och hon har under många år utvecklat metoder att förmedla det när hon undervisar.

Ellika Frisell

Ellika Frisell är fiolspelman med lång erfarenhet både som traditionell spelman och i olika folkmusikgrupper och mera experimentella sammanhang. I botten har alltid funnits ett djupt intresse av att spela till dans och att vända ut och in på och undersöka sånt som sväng, samspel, med dansare och hela den spännande rytmiska världen i folkmusiken. Ellika började som gammeldans- och folkdansmusiker i Hälsingland, men har som sin starkaste repertoar låtar från Orsa och Bingsjö.

Olof Misgeld

Olof Misgeld är fiolspelman med ett brinnande intresse för det som kan uppstå i musiken i mötet med dansen. Olof ägnar sig åt folkmusik både som musiker, lärare och forskare, i olika musikaliska och pedagogiska sammanhang och ofta i sammanhang med dans!

Sven Ahlbäck

Sven Ahlbäck är fiolspelman som vuxit upp med spelmanstraditionen efter Anton Jernberg, låtar krokiga som skogsstigar, med mikrointervall och obändiga rytmer. Redan som barn började Sven spela till folkdans och har sedan dess varit fascinerad av samspelet mellan musik och dans. Han är professor i folkmusik vid Kungl. Musikhögskolan.