Brage Gille

Midsommar 2019

Då har ännu en midsommar tagit sin ända. Vädret var så gott som perfekt för oss och samtliga uppvisningar kunde ske utomhus. En stor del av deltagarna kom ut redan på torsdags eftermiddagen och åt middag i form av Monikas linsgryta. Fyra uppvisningar på midsommarafton varav en med lekledning gjorde att det var ett slitet gäng som kom ut till Uttringe vid sexsnåret. Efter bad och bastu för en del så var det samling på verandan för en drink och lite smått att tugga på. Musiken spelade upp och alla marscherade runt tomten till matsalen för att avnjuta supen. Menyn bestod i år av en sillsallad gjord på matjessill till förrätt, följd av kycklingsnitsel med sardell och capris med en ljummen potatissallad. Som avslutning på måltiden serverades jordgubbskräm med gräddmjölk. vi var 25 stycken som deltog i supen

Midsommardagen fortsatte med gott väder och endast två uppvisningar att klara av. Det var bättre tid att hinna med förberedelserna för kvällen denna dag. 35 brageiter med gäster åt denna afton en måltid som började med lerpottesill och följdes av inkoktlax med citronmajonäs och färskpotatis. Måltiden avslutades med rabarberpaj med vispgrädde och vaniljsås. Efter att kökets röjts så blev det dans så länge någon orkade.

Söndagen startade upp med en brunch och sedan städades huset så att alla kunde ge sig av tidig eftermiddag. Ännu en midsommar är över.